A honlapom a testreszabott kiszolgálás érdekében cookie-kat használ működése során.
További információ >>

Megértettem, beleegyezem.

Milyen szemüveg illik hozzád?


Hajszín, arcforma, orr, szem: nem mindegy, hogy milyen típushoz mit választasz!

Milyen szemüveg
Milyen szemüveg

Az, hogy kinek mi áll jól, nagyon sok mindentől függ: befolyásolja a haj színe, fazonja, arcunk formája, bőrünk színe. Szőke vagy világosbarna hajhoz gesztenye, rózsaszín, bronz árnyalatokat válasszunk. A jól választott szemüveg „öltöztet”, jól érzed benne magad, kényelmes és a legfontosabb; jól látsz vele.

Hajhoz igazítva

Középbarna illetve barna hajhoz piros, fuxia, lila összes árnyalata passzol, vörös hajhoz barna, bronz színű keret illik, míg fekete hajhoz minden jól áll.

Arcformákhoz igazítva

Kerek arc: Optikailag vékonyító, szögletes, szemöldök fölött végződő keretek, melyek hosszúkásak és vékonyak. Kisméretű keret nem előnyös.

Hosszúkás arc: Magas szemüvegkeretet válassz! Optikailag összenyomja az arcot.

Ovális arc: Szögletes vastag keret a legjobb, a négyzetes, téglalap. Ezek erősítik a lágy íveket. Kerülendő a nagy, magas, túlságosan hangsúlyos keret.

Szögletes arc: Szemöldök fölött végződjön a szemüveg! Kerek forma kifejezetten előnyös, enyhíti a „szigorú” megjelenést.

Szív alakú arc: Vékony keret az ideális, illetve ovális vagy kerek forma. Pilóta formát bátran hordhatod, de a széles, nehéz kereteket kerülni kell!

Háromszög arc: Keskeny az áll és széles az arccsont. Félig keretezett szemüveg az arc felső részére vonja a tekintetet. A szemüveg díszítése nagyon előnyös, azonban a kicsi, vékony keretek ehhez az arcformához nem előnyösek.

Orr és szem

Hosszú az orrod? Rövidebbnek tűnik, ha alacsony híddal ellátott keretet választasz, míg kicsi orra magas híddal ellátott szemüveg a jó választás.

Közel ülõ szemeknél keskeny, világos híddal rendelkező keret növeli a szemek között távolságot. A keret színe lehet sötét vagy színes, más színű, mint a híd. A lencsék ne legyenek túl nagyok! Távoli szemeknél válassz feltűnő színű, széles híddal ellátott világosabb keretet! Ez optikailag közelebb hozza egymáshoz a szemeket.

Smink a szemüveg mögött

Ha rövidlátó vagy, a szemüveged kicsinyíti a szemedet, ezért a világos színű szemhéjfesték ajánlott, ami kompenzálja a szem optikai kicsinyülését. Ha távollátó vagy, akkor a fordítottja az igaz: a sötét, matt színek a nagyobbnak tûnõ szemeket kicsinyítik.

Ne feledd: a jól választott szemüveg „öltöztet”, jól érzed benne magad, kényelmes és a legfontosabb jól látsz vele!


Török Erika
látszerész, optometrista, kontaktológus