A honlapom a testreszabott kiszolgálás érdekében cookie-kat használ működése során.
További információ >>

Megértettem, beleegyezem.

Október a "Látás Hónapja"


Minden év októberében a Magyar Látszerész Szövetség a Magyar Optikus Ipartestülettel közösen megrendezi a "Látás Hónapja" elnevezésű rendezvénysorozatot. Ez az optikaüzletekben, így üzletünkben, az Erika Optikában (Békéscsaba, Andrássy út 12.) ingyenes látásellenőrzést és szaktanácsadást jelent

Jól lát?

A program célja

Világszintű felmérések alapján az emberek több mint 50 %-ának lenne szüksége valamilyen látáskorrekcióra. Ezzel szemben Magyarországon közel 1,5 millióan még sosem vettek részt szemvizsgálaton, pedig nem látnak jól. Ez bizonyítja, hogy látásunk, szemünk állapotával érdemtelenül keveset foglalkozunk. A gyakori fejfájás, rossz közérzet kiváltó oka sok esetben az éleslátás és dioptriakorrekció hiánya vagy a nem megfelelő látásjavító eszköz viselése. Mindemellett az éleslátás egy olyan életminőséget befolyásoló szükséglet is, melynek köszönhetően sikeresebbek lehetünk a munka, a sport vagy a tanulmányok során.

Napjainkban a szemüveg egyszerű látásjavító eszközből, megjelenésünk egyik legmarkánsabb kiegészítőjévé vált, hiszen az arcunkon viseljük, amit a statisztikák szerint elsőként a legtöbben néznek meg. Szemüveget viselni divat. Tehát a jó megjelenés érdekében rosszul látni vagy szemüveget hordani ma már nem eldöntendő kérdés.

Az akció további célja az előre gyártott szemüveg viselésének veszélyeivel kapcsolatos tájékoztatás. Szeretnénk elérni, hogy akinek korrekcióra van szüksége, az a megfelelő, optikailag helyesen elkészített szemüveget viselje.

A program lényege

A „Látás Hónapja” által kínált szolgáltatás ingyenes látásellenőrzésből és szaktanácsadásból áll. A vizsgálat a pontos korrekció megállapításáig történik – ezt követően az ellenőrzést végző optometrista szembetegséget talál, úgy további szemvizsgálatot javasol és az érdeklődőt szakorvosi rendelésre irányítja.

Szeretném, ha sokan élnétek a lehetőséggel! Szeretettel várok minden érdeklődőt!

Török Erika
látszerész, optometrista, kontaktológus