A honlapom a testreszabott kiszolgálás érdekében cookie-kat használ működése során.
További információ >>

Megértettem, beleegyezem.

Szemüveg vagy kontaktlencse?


Sokakban felmerül a kérdés: melyik a jobb, a szemüveg vagy a kontaktlencse?

Erre nincs jó válasz. Számos előnnyel rendelkezik a kontaktlencse, de mellette sem szabad elfelejteni a szemüveget. A kettő együtt egészíti ki egymást. Most a kontaktlencséket vizsgáljuk meg közelebbről, amelyről a legfontosabb tudnivaló, hogy az előírásokat szigorúan be kell tartani, mert súlyos gyulladásokat okozhat a nem megfelelő odafigyelés.

Kontaktlencséről bővebben

Kontaktlencse

Különböző módokon csoportosíthatjuk a lencséket amik befolyásolják a lencsék paramétereit és meghatározzák a hordhatósági feltételeit.

Alapanyaga szerint lehet: kemény, félkemény, lágy.

Ma legelterjedtebbek a lágy lencsék. Ezek különösebb megszokást nem igényelnek.

Alkalmazása: korrekciós- látáshibák javítására szolgálnak

Viselési mód


Azonban nagyon fontos, hogy a választott kontaktlencsét az előírásoknak megfelelően használjuk és figyeljünk a higiénia betartására!

Fél évente vegyünk részt kontrollvizsgálaton! Soha nem szabad használni a lencséket a szavatossági idő lejárata után! Felbontás után csak a kihordási időnek megfelelő ideig használjuk a lencséket! Ne keverjük össze a két oldalt! Nem szabad a lencsében aludni, kivéve, ha kiterjesztett viseletű Night&Day lencsét hordunk! Szakadt, sérült lencsét ne tegyünk fel! Mindig tiszta kézzel nyúljunk a szemünkbe! A sminket a lencsék behelyezése után kell elkészíteni, lemosni pedig azok kivétele után!

Kontaktlencse

Kényelmes és praktikus viselet a kontaktlencse, de az előírásokat szigorúan be kell tartani, mert súlyos gyulladásokat okozhat a nem megfelelő odafigyelés!


Török Erika
látszerész, optometrista, kontaktológus